Olen soseuttanut omenoita ja kesäkurpitsaa.
Omeniin n.2,5kg laitoin 2 dl punaisia viinimarjoja väriksi kun ensin olin omenat pilkkonut kahtia ja mehukeittimeen,, soseutin omenat, kun ensin pehmenivät vähän mehukattilassa ja omenoista lähti n. 1 litra mehua pois, mehu jonka olemme juoneet jo. :) ja sen jälkeen myllyyn jossa erottui kuoret ja siemenet ja malto erilleen, sen jälkeen kattilaan ja sokeria sekaan ja kuumensin ja purkitin.
Ja kuitti kylkeen.
Kesäkurpitsan laitoin niin;
että kuorin ensin juustohöylällä vihreän kuoren pois, ja sen jälkeen halkaisin ja otin pehmeän siemen osan pois ja pilkoin ja kaasin kattilaan johon laitoin myös sitruunan kuorta sen jälkeen vettä n.1 dl, kiehutin ja sekoittelin ja kun olivat kuultavia, sauvasekoittimella soseutin ja laitoin hillosokerin ja 2 sitruunan mehun, vielä vähän kuumensin ja purkitin ja hyvvää tuli.
Kurpitsan nesteestä saa säilyvää leipää kun leipoo siitä vaikka sämpylöitä, meillä ne kyllä tulee syötyä heti melkein kaikki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti